Oluja 2019

Slavonac koji je svoje bitke vodio na Velebitu

Na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu okupili su se građani iz svih krajeva Lijepe naše, cijeli državni vrh te brojni vojni dužnosnici. U Knin su stigli i mnogi branitelji koji su oslobađali okupirana područja od velikosrpskog agresora i zapovjednici u Oluji.

Naš Edi Škovrlj razgovarao je sa Zdravkom Blaževićem iz Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata, Slavoncem koji je tri godine ratovao na Velebitu.

– Na Velebitu je bilo tvrdo, ali smo i mi bili tvrdi. Sila na silu. Budući da je najveće brdo u Slavoniji bundeva i mekano je, svladali smo tu vještinu. Zima je bila jaka, mi se u Slavoniji držimo pušnice i tople sobe, a Velebit je bio nešto sasvim drugo, s osmijehom se prisjeće Zdravko Blažević, koji je s Orlovima u Oluji prošao pravac Bukva – Mali Alan – Gračac. 

– Lijepo je doći u Knin. Ovdje se dolazi jednom godišnje. Ali mi branitelji smo bliže kraju nego početku i trebali bismo se obavezno ovdje sastajati. Malo smo se otuđili – mi branitelji. A ovo je mjesto gdje bismo se trebali zbližavati i na taj dan s ponosom pokazivati da smo – pobjednici, zaključio je Blažević.

http://vijesti.hrt.hr/533149/slavonac-koji-je-svoje-bitke-vodio-na-velebitu?jwsource=cl