portfolio

Obilježena 25. obljetnica SP “Fenix-Posavina”

Članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Fenix Posavina“, jučer ( 29.07.2018.g.) su u Orašju  na svečan i dostojanstven način obilježili 25.obljetnicu osnutka Specijalne policije, na kojoj su potvrdili da nikada neće zaboraviti niti jednu ljudsku žrtvu za našu slobodu i trajno će posjećivati mjesta njihova stradanja kao i skrbiti o njihovim obiteljima.  Središnji dio … Continue reading Obilježena 25. obljetnica SP “Fenix-Posavina”

  • Author FullName :
  • Client :
  • Date Created :
  • Share

Članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Fenix Posavina“, jučer ( 29.07.2018.g.) su u Orašju  na svečan i dostojanstven način obilježili 25.obljetnicu osnutka Specijalne policije, na kojoj su potvrdili da nikada neće zaboraviti niti jednu ljudsku žrtvu za našu slobodu i trajno će posjećivati mjesta njihova stradanja kao i skrbiti o njihovim obiteljima.  Središnji dio obilježavanja obljetnice  bio je u znaku prisjećanja na poginule suborce. U crkvi bl.Alojzija Stepinca u Orašju služena je sveta misa zadušnica  za sve poginule i umrle pripadnike postrojbe, nakon čega su brojna izaslanstva položili vijence u Orašju kraj Spomen obilježja poginulim braniteljima. Svečanosti su, uz ostale, sudjelovali i Miroslav Lončar, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba, te glavni savjetnik Generalnog konzula RH u Tuzli, a  čestitke za rođendan neustrašive postrojbe uputio je i ministar branitelja ŽP Marijan Kopić. Kao i prethodnih godina među suborcima u Orašju našli su se pripadnici iz Udruga Specijalne policije Orao Osijek, Anđeli pakla, Krpelj Vinkovci, Delta Županja i brojni prijatelji iz Hercegovine. „Zajedništvo je najveća i najkvalitetnija osobina svih nas, jer samo nas vjera u Boga i jedinstvo branitelja može održati na hrvatskim prostorima“, poručio je predsjednik udruge  SP“Fenix-Posavina“ Josip Marković-Sipe. Večer ranije u Orašju je održana i promocija monografije „Specijalna policija u DR-u“, na kojoj su govorili ugledni sveučilišni profesor doc. dr Marko Tokić, Joso Živković Soja, prvi predsjednik UDiVDR-a Orašje te ratni zapovjednik SP Fenix-Posavina Mirko Klaić.

Obilježavanje obljetnice zaključit će u srijedu 01. kolovoza odlaskom na Goliju kraj Livna gdje će izaslanstvo položiti vijenac na spomen ploču za poginulog suborca Gorana Majića.